komfortzónán kívül

Ott történnek a csodák. Ahol kicsit kényelmetlen, ahol nem lehet csak úgy hátradőlni, ahol muszáj figyelni, jobban koncentrálni. Ahol előre nem látható dolgok történnek, amelyek készületlenül érnek. Ott megtudod, hogy milyen vagy valójában.

Otthon, a hétköznapi dolgaid közt nem fog kiderülni, nem tudhatsz meg semmi újat magadról, eléldegélhetsz anélkül, hogy komolyabban szembe kellene nézned azzal, aki vagy.

Mi vár rád, ha elhagyod a komfortzónádat? Sok meglepetés és őszinteség. Nem tagadhatod meg magad, ha ott állsz valahol, távol a mindennapi életedtől, akkor nem tehetsz mást, mint ami belőled jön, akkor már nem a szokások, nem a rutin irányítanak, mert azok ott nem működnek. Nem lehet kicsit máshol lenni, nem lehet kicsit kilépni a saját közegedből.

komfortzónán kívül

Otthon megpróbálhatod kontroll alatt tartani a dolgaid, otthon képes vagy befolyásolni a legtöbb változó tényezőt, de ha ismeretlen helyen, ismeretlen szituációban találod magad, akkor úgy kell boldogulnod, hogy nem te irányítasz.

Lehet, hogy most azt mondod, otthon is egy csomó dolog történik, amit nem befolyásolsz, de ez nem teljesen igaz. Lehet, hogy a gyereked tesz olyasmit, ami váratlanul ér, de az más. A keretek, a biztonság, a szokások ugyanazok, az nem komfortzónából való kilépés.

Lehet, hogy azt mondod, már túl idős vagy ahhoz, hogy valami újat tudj meg magadról, te már elég sokat éltél ahhoz, hogy ne érhessenek meglepetések, de csak tegyél egy próbát!

Lehet, hogy azt mondod, minden jó úgy, ahogy van. Vagy van elég dolgod enélkül is, örülsz, ha a többségével végzel, mielőtt beájulsz az ágyba. Hova fér bele még valami teljesen más? Mikor fér bele az életedbe, hogy kilépj a komfortzónádból?

Akkor, amikor épp egy perced sincs semmire, amikor amúgy is tele a naptárad, amikor el sem tudod képzelni, hogy még valami beleférjen, na akkor.

Vannak olyan esetek, amelyeket nem te irányítasz, mégis megtörténnek, és te egy hatalmas rúgással repülsz ki a komfortzónádból, anélkül, hogy akartad volna. Ilyen eset lehet egy váratlan szakítás, egy baleset, egy betörés, de ilyen eset lehet az is, ha nyersz a lottón.

Egy biztos: meg fog történni. És akkor ott állsz majd kiszolgáltatva, a régi rutinokat működtetve, amik sorra kudarcot vallanak. Mit fogsz tenni? Összeomlasz? Vagy magadba zuhansz, bekuporodsz a sarokba, várva, hogy valaki megmentsen? Vagy kihúzod magad, és körbenézel? Bátran előre, remegő lábbal, de mégis lépkedve?

Lépj ki néha önként a komfortzónádból, csinálj valamit, amit nem szoktál, ami kényelmetlen, ami nem megy könnyen, amihez erő kell, mert bizony ebben is lehet rutint szerezni, ezt is lehet gyakorolni. Csak így ismerheted meg magad igazán, és így tudsz változtatni azokon a dolgokon, amelyek zavarnak.

A gyerekeket pár évente kirántjuk megszokott környezetükből, és bedobjuk egy teljesen újba, boldoguljanak valahogy, és meg is teszik. Azt mondjuk, a gyerekek még rugalmasak, nekik még megy, ők könnyen ismerkednek, könnyen megszokják az új helyzeteket – pedig csak nagyobb a rutinjuk. Bölcsőde, ovi, alsó tagozat, felső tagozat, közben néhány esetben válás, új testvér, költözés, új szülő. Semmit nem irányítanak, mennek, amerre menniük kell, de képesek ott és akkor jól érezni magukat, ahol épp vannak.

Sok felnőtt pedig elmegy egy másik munkahelyre, és félve pislog napokig, elmegy egy másik városba, másik országba, és pánikban várja, hogy vége legyen. Túlbiztosítja magát, szeretné megőrizni az irányítás látszatát legalább, majd hanyatt-homlok rohan haza.

Benne marad egy rossz házasságban csupán azért, mert azt ismeri, ott marad a munkahelyen, amit utál, nyaralni is csak oda megy, ahova már gyerekkorában is jártak. Vegyél egy nagy levegőt, és indulj el az ellenkező irányba, mint eddig. Menj, és szólíts meg egy idegent, ha még soha nem tetted! Csinálj valamit, amit eddig még soha. Indulj egy hátizsákkal külföldre, és menj arra, amerre a lábad visz, terv és cél nélkül.

komfortzónán kívül

Lehet, hogy nem fog tetszeni, amit megtudsz magadról, de nem úszhatod meg. Ez vagy te, és nem más. Nem tetszik? Változtass! Azt viszont csak akkor lehet, ha tisztában vagy magaddal. Akkor mondhatod, hogy hoppá, ezt talán máshogy kellene, ezen érdemes lenne dolgozni kicsit.

Szeretnél ötleteket gyűjteni arról, hogy hogyan is tehetnéd? Szeretnéd tudni, hogy mi legyen az első lépés? Szeretnéd tudni, hogy merre van a te komfortzónád vége, és mi van azon túl?

Gyere el egy személyes konzultációra! Mindössze egy óra beszélgetés egy kellemes helyen, és kész tervvel fogsz távozni, ezt megígérem neked!

Időpontot, több információt itt kérhetsz: KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .