Miért válassza a mediációt?

A bírósági pereskedéssel szemben a mediáció rengeteg előnnyel bír. Gyorsan, olcsón és hatékonyan születhet olyan megállapodás a vitás kérdésekben, amely mindkét érintet fél számára elfogadható. A döntést nem a bíróság, nem a gyámhatóság, hanem az érintett felek hozzák meg.

Közös megegyezéssel való válás esetén fontos, hogy a felek saját maguk döntsenek a jövőjüket illető kérdésekben. Ez akkor még hangsúlyosabb, ha kiskorú gyermek is érintett. A mediáció mindig a jövőre irányul. Nem a múltat elemezzük, hanem arról beszélünk, hogy a válást követően hogy zajlik majd a gyerekek élete. Kitérünk nagyon egyszerű gyakorlati kérdésekre is, például, hogy melyik nap ki megy az óvodába, iskolába, ezen kívül beszélünk arról is, hogy a szülők hogy kezeljék a felmerülő konfliktusaikat.

Ki vehet részt mediációs ülésen?

Az, aki képes a saját érdekeit képviselni, és aki önként
vállalja, hogy a vitás kérdéseit ezen a módon fogja megoldani.

Ki nem vehet részt mediációs ülésen?

Aki alárendelt viszonyban van a másik félhez képest, és emiatt nem tudja a saját érdekeit képviselni. Aki pszichiátriai kezelés alatt áll, és emiatt nem képes felelősséggel döntést hozni a saját jövőjét illetően. Aki valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .