Önmagad eladása (3.0), akkor is nagyon fontos, miután meghatároztad a karrierutadat. Mint mindenkinek, neked is van egy személyiséged, amivel jobb, ha képben vagy, ha munkát keresel. 

Miről is van szó? Nagyon sok cég az interjún kitöltet egy DISC nevezetű tesztet, melyben azt mérik fel, hogy milyen a személyiségtípusod. Ez teljesen logikus a kiválasztásnál, a beillesztés/ integrálás folyamatában, egyéni és csoportos fejlesztésnél, karrier és utánpótlás tervezésnél.  

De miért jó ez neked? A mai világban nem árt, ha önmagad eladása (3.0), nem csak egy álom.

Nem árt, ha tisztában vagy önmagaddal, ha pontosan tudod az erősségeid. És még mindig az erősségeidről beszélgetünk. Ahogy vizsgáltuk a korábbi posztjaimban, (ITT és ITT.) a személyiséged segít abban, hogy olyan állást pályázz meg, amiben elegendő kihívást kapsz és kellően motivált leszel. Emellett rávilágít arra, hogy miben kell még fejlődnöd, hogyan tudsz együtt dolgozni a többi típussal. No, de lássuk a teszt alapjait. Ha a tengelyeket derékszögben helyezzük el, négy halmazt kapunk, amelyek mindegyike viselkedési mintát ír le. Az első extrovertált és érzelmi alapon gondolkodik, a második szintén extrovertált, de racionálisan gondolkodik, a harmadik introvertált érzelmi gondolkodással, míg végül a negyedik introvertált racionális gondolkodással.  

Önmagad eladása 3.0, DISC

A DISC teszt típusok alapján ezek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek: 

  • Domináns (szangvinikus) – +eredményorientált; +határozott; +magabiztos; +gyorsan dönt; +kockázatvállaló; -versengő; -diktatórikus; – indulatos 
  • Befolyásoló (kolerikus) – + optimista; + nyitott; + kreatív, expresszív; + gyors; – felületes; – szétszórt; – Probléma az időbeosztással 
  • Kitartó (flegmatikus) – + jó csapatjátékos; + nyugodt, harmonikus; + stabil; + megfontolt; – lassú; – konfliktuskerülő; – nem mutatja ki az érzéseit 
  • Szabálytisztelő (melankolikus) – + precíz, elemző; + pontos; + megbízható; + feladatorientált; – elveszik a részletekben; – sok infóra van szüksége; – nem számol az érzelmekkel 

Ha van kedved dolgozni magadon, akkor válaszd ki a négy jellemzőpár közül azt, ami leginkább jellemző rád, írd le egy lapra a választott betűt. A végén számold össze a betűket. Ne gondolkodj rajta túl sokat, de mindenképp a munkára gondolj közben. Menj a megérzéseid után! Nincs jó vagy rossz válasz. Ha kész vagy és szeretnéd tudni az eredményed, küldd el az info@mediaciok.hu email címre és szívesen kiértékeljük.  

Ha ennél is többet szeretnél, mert épp új út/kihívás előtt állsz, és nem tudod hogyan indulj el, gyere el egy online konzultációra hozzánk. Másfél órás személyre szabott segítséget kapsz tőlünk. Az online konzultációt a lenti űrlap kitöltésével tudod kérni. A feliratkozás után megkapsz minden további információt, csak ügyelj rá, hogy azt mindenképp meg kell erősíteni.

[wysija_form id=”26″]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .