dobd ki a szemetet ; ház

Csak dobd ki a szemetet!

Képzeld el, hogy egy ház vagy!

Képzeld el, hogy milyen az, amikor biztos alapokon állsz és legjobb formádban tündökölsz! Friss a festés, minden tiszta, minden a helyén áll. A kertben virágok pompáznak, gyümölcsök roskadoznak a fákon és frissen van vágva a fű. Bent tisztaság illat van és béke honol. Minden egész, minden kerek. Ugye milyen jó menő házként állni? Pompázni, feszíteni a legszebb formádban. Te milyen ház vagy? Hogyan pompázol?

dobd ki a szemetet ; ház

A legtöbb ügyfél érkezésekor roskadozik. A vakolat hullik, a kert elhanyagolt, a gyümölcsök a fák alatt komposztálódnak. Állott szag van a házban és nem jó érzés otthon lenni.

Hát dobd ki a szemetet!

Nem kell így lennie. Nem csak végletek léteznek. A pályamódosítás nem 2 nap alatt lejátszódó folyamat. A legtöbb ügyfél azonnal szeretne változást, de még jobb, ha tegnapra. Amikor szembesül, hogy felépíteni egy új karriert hónapok munkája vagy évek, hallani sem akar róla. Úgy érzi, hogy itt a vég.

Attól függően, hogy valaki elveszítette az állását, vagy felmondott, vagy szülés után tér vissza, netán frissen szabadult az iskolapadból a nagybetűs életbe, mind-mind más problémával találja szembe magát, egy azonban közös, van egy büdös csomag, amit ki kell dobni mielőtt tovább lép.

Ez a batyu ott van mindenki életében. Ha szembenézünk vele, ha nem. Minden folyamat lezárást igényel.

  • Ha elveszítetted az állásod, akkor fel kell dolgoznod, hogy kollégákat veszítettél el, a mindennapjaid borulnak fel, a megszokás 360 fokos fordulatot vesz.
  • Az anya bölcsibe adja a gyermekét, ő is veszteséget él meg, a mindennapjai változnak meg. Már nem az otthoni mókuskereket pörgeti, hanem pluszban a munkahelyit is. Nem mellesleg hatalmas teherként nehezedik rá, hogy a gyereket el kell látni, akkor is, ha beteg.
  • A pályamódosító szintén búcsút vesz attól, ami eddig az élete volt. Ha boldog is ettől a változástól, akkor is számos olyan dologgal fog szembesülni, amihez nincs esetleg elég tapasztalata még, ez frusztrációt okoz, ugyanitt megjelenik az idő nyomása a „time pressure”, hogy oké, hogy váltok, de közben éhen fogok halni, ha ez nem megy olyan gyorsan.
  • És akkor az egyetemista, vagy a szakmát frissen befejező diák jön, akinek bizonyítania kell, ha előrébb akar jutni. Ugye tudsz azonosulni?
  • A nyugdíj előtt állókat nem is említem. Mi van, ha idő előtt kitesznek?

József Attila Altatójából már tudjuk, hogy „Tüzoltó leszel s katona! Vadakat terelő juhász!” Miért van az, hogy mindenki tűzoltó akar lenni? A karrier- és pálya-tanácsadásra érkező ügyfelek nagy százaléka tűzoltó. Akkor jön, amikor ég a ház.

Kössünk egy alkut, ki van benne?

dobd ki a szemetet

Tartunk két Megoldásfókuszú workshopot, ahol egy kis ízelítőt kaphatsz abból, hogy milyen lépésekkel indul a karrier coaching folyamata, hogyan használható a megoldásfókuszú megközelítés igazán nehéz esetekben is.

Ezen a két órás ingyenes alkalmon lehetőséged lesz kipróbálni néhány megoldásfókuszú eszközt, amiket azonnal beépíthetsz a saját gyakorlatodba. Két időpontot hirdetünk (január 7 este és január 8-a délelőtt), hogy legyen lehetőséged választani, hogy semmiképp ne maradj ki. Szóval az alku: mi megtartjuk a workshopokat, te pedig eljössz, és kipróbálod. Hogy hangzik? A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. ITT tudsz regisztrálni.

Nagyon fontos, hogy a workshop interaktív, tapasztalati tanulásra épít. Az elhangzottakat azonnal alkalmazni is fogjátok kis csoportokban, ezért stabil internet, kamera és mikrofon mindenképp szükséges. Várunk szererettel!

Csak dobd ki a szemetet mielőtt érkezel! Ehhez pedig szívből ajánlom EZT a videót, hogy értelmet nyerjen ez a mondás is.

Szeretnél több hasonló tartalomról olvasni? Itt tudsz feliratkozni a Hírlevelünkre:

[wysija_form id=”30″]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .