Nem ismerek senkit, aki ne szeretné őt. Bárkit el tud játszani, bármilyen karaktert. Egyszerűen és természetesen él, és nagyon értelmesen nyilatkozik, ha megkérdezik valamiről a véleményét.

Meryl-Streep_612x380

Van az a mondás, biztos ismered: „Legyél mindig önmagad! Kivéve, ha lehetsz Batman, mert akkor legyél inkább mindig Batman!”

Szerintem ugyanez igaz Meryl Streepre is. Jó, de mégis hogyan lehetnél ő? D. Tóth Kriszta összeszedett tőle néhány igazán figyelemreméltó idézetet, nézzünk meg néhányat közülük!

„Ne tervezz túl!”

Bízz magadban, hallgass az ösztöneidre, és ne agyald túl a dolgokat! Ezt még nekem is gyakorolnom kell, de lassan megtanulom, hogy ha valamiről érzem, hogy jó ötlet, akkor vágjak bele, ne boncolgassam a végtelenségig. Te se tedd! Annyi bizonytalanság van bennünk, olyan gyorsan elhisszük, hogy mégsem jó az az ötlet, soroljuk egymás után az akadályokat, de azok csak kifogások.

Ha van egy szuper terved, akkor ne azt kérdezd magadtól, hogy „Miért nem lehet megcsinálni?”, hanem kérdezd inkább ezt: „Hogyan tudom megcsinálni a felmerülő nehézségek ellenére is?”

A cikkből az is kiderül, hogy Meryl Streep annak ellenére, hogy világhírű színésznő, mégis lámpalázas, mielőtt színpadra lép. Nincs benne semmi mű, semmi manír, nem akar másnak látszani, mint ami.

„Bármit elérhetsz, de csak ha megdolgozol érte!”

Ha lusta vagy, elbuksz, folytatódik a mondat. Igen, ez is ilyen egyszerű. Ha lusta vagy, akkor ülsz a fotelben, vagy álcselekvésekkel tömöd tele a napod (internet, tévé, csevegés a szomszéddal…), és kapásból több kifogást is fel tudsz sorolni arra, hogy miért nem lépsz egyetlen lépéssel sem tovább. Takargathatod, de ne csapd be magad! Azért nem teszel semmi olyat, ami előre vinné az életed, mert lusta vagy. Meryl Streep nem az. Ő csinálja, ami fontos neki. Valószínűleg a pályája elején sem azt mondta, hogy „á, nem megyek el erre a meghallgatásra, úgysem fog sikerülni, inkább kapirgálok kicsit a kertben!”

„Légy boldog úgy, ahogy vagy (a szülés után rajtad maradt néhány utolsó kilóval együtt)!”

Ezt nem nagyon kell magyarázni, ugye? Vannak ráncai Meryl Streepnek? Van rajta egy-két plusz kiló? Mégis milliók nézik őt rajongva. Van valami, ami sokkal erősebben süt róla a ráncok és a kilók helyett, ez pedig az, hogy boldog, szereti magát, jól érzi magát a bőrében.  Szeret Meryl Streep lenni.

Ne félj tenni azért, ami fontos neked, ne legyél lusta, szeresd magad, és fogadd el a gyengeségeidet is. Hagyj fel a kifogások keresésével, hagyj fel a látszat-tevékenységek végzésével. Van egy terved? Valósítsd meg. Van egy ötleted? Vágj bele még ma. Lámpalázad van? Meryl Streepnek is van, mégis kiáll az egész világ elé.

És persze figyelj arra, hogyan fogalmazol! Felejtsd el a hasonló kezdeteket:

– Azért nem csinálom meg, mert…

– Az a baj, hogy…

– Nem sikerülhet, mert…

– Nem változtatok az életemen, mert…

– Nem lépek ki, mert…

Mondd ehelyett:

– Hogyan tudom megcsinálni?

– Hogyan tudok változtatni az életemen?

– Hogyan legyek Meryl Streep?

Szeretnéd megtenni az első lépést, de nem tudod, hogyan? Gyere el egy sétára, és menj haza a kész tervvel: ÚTFÉLEN

Fotó: Brigitte Lacombe

Egy gondolat a(z) Hogyan legyél Meryl Streep?”

  • Erdekes!! Pont tegnap gondoltam ra es arra, hogy mennyire szeretem ot. Mindig sugarzik belole valami vegtelen nyugalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .