elrontott élet?

Nem egyszer hallottam már, hogy valaki arról beszélt, hogy fél, hogy a gyereke elrontja az életét, ezt neki meg kell akadályoznia. Vagy arról beszélt, hogy egy ismerőse, rokona elrontotta az életét, nincs mit tenni, ez van, megtörtént.

Van ilyen? Létezik olyan, hogy elrontott élet?

Mit nevezünk annak? Ha nem sikerült elérni egy célt? Ha nem sikerült befejezni egy iskolát? Ha nem sikerült megházasodni? Mi az elrontott élet?

Csak akkor gondolhatjuk valaki életéről, hogy el lett rontva, ha nem bízunk a változásban, és nem bízunk abban, hogy az ember képes alkalmazkodni, hogy képes fejlődni. Ha azt gondoljuk, hogy valaki biztosan tudja (hogy mi biztosan tudjuk), hogy mit kell elérnie a jövőben, és ha az nem valósul meg, akkor vége, annyi volt, elromlott, mehet a szemétdombra, lemondunk róla.

Ha hiszünk a változásban, hiszünk a fejlődésben, akkor nem gondolhatjuk, hogy egy helyzet végleges. Lehet, hogy más lesz az irány, más lesz a „végeredmény”, mint először hittük volna, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabb lesz.

Azt gondolod valakiről, hogy elrontotta az életét? Higgy benne, hogy az az ő útja, hogy pont ott van, ahol lennie kell, ahol lenni szeretne. És bízz benne, hogy ha nem így van, akkor képes lesz a változásra, a változtatásra. Fel lehet állni nagyon mélyről is, bárkinek az élete vehet új irányt.

Ki lehet lépni egy rossz házasságból, fel lehet mondani egy munkahelyen, abba lehet hagyni az ivást, a szerencsejátékot, a drogozást, az önpusztítást. Vissza lehet lépni a perem széléről is, nagyon sokan megtették már, és meg is fogják még tenni.

elrontott élet?

Nincs elrontott élet, csak megváltozott irányok, célok. Megváltozott prioritások, megváltozott hangsúlyok.

Mit tegyünk, ha a saját életünkkel kapcsolatban érezzük úgy, hogy el lett rontva?

Vegyél egy nagy levegőt, és nézz körbe. Tegyük fel, hogy pont ott vagy, ahol lenned kell, ahova mostanra el tudtál jutni. Fogadd el a helyzetedet, majd tedd fel a kérdést: innen merre vezet az út? Mi a következő lépés?

Ha nem küzdesz a jelenlegi helyzeted ellen, ha nem pörögsz azon, hogy mit rontottál el, hogy most itt vagy, és nem máshol, hanem elfogadod azt, és a következő lépésen gondolkodsz, az életed új irányán, akkor megláthatsz a jelenedben olyasmit, ami segít a továbblépésben.

Még valami: engedd meg magadnak a hibákat, a nem biztos, hogy jó döntéseket! Csak egy életünk van, hozzuk ki belőle a legtöbbet, és váltsunk bátran irányt, ha úgy érezzük, máshol kellene lennünk, mint ahol vagyunk!

Ha úgy érzed, hogy nem ott vagy, ahol szerinted lenned kellene, keress fel, segítek kilátni a jelenedből, és felfedezni új utakat, új lehetőségeket! Itt tudsz segítséget, támogatást kérni: KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .