láthatóvá válni

Mondta nekem egy édesanya a konzultáción. Nem a gyerekek miatt jött hozzám, hanem saját maga miatt. Különösen tisztelem azokat a nőket, akik fejlődni akarnak, akik ki tudják mondani: „Többre vagyok képes!”

Tisztelem, aki elmegy munka és család mellett tanulni, aki keresi az útját még akkor is, amikor látszólag minden sínen van. Tisztelem, aki saját magára hallgat, a megérzéseire, nem a környezete szavára.

Mert mit mond a többség, ha arról kezdesz el beszélni, hogy valami újat szeretnél végre csinálni? Csupán a te érdekedben persze, mégis azt mondják, hogy ne akarj túl sokat, elégedj meg azzal, amid van, tarts ki a biztos mellett, jól gondold meg, stb.

láthatóvá válni

Tényleg olyan vakmerő dolog munkahelyet, lakhelyet váltani? Vagy akár bármilyen körülményt megváltoztatni? Olyan elképzelhetetlen az, ha valaki negyven évesen szeretne valami mást, mint eddig? Hogy nem az az elsődleges szempont, hogy a munka, az élet biztonságos legyen?

Lehet az fontos egy anya életében, hogy olyan munkát végezzen, ami számít? Ami neki számít? Lehet az fontos, hogy láthatóvá váljon? Kit kényszerítenél arra, hogy úgy élje az életét, hogy közben láthatatlannak érzi magát?

Nagyon szép beszélgetés volt. A velem szemben ülő nő tele erőforrásokkal, álmokkal, tervekkel beszélt arról, hogy mennyi mindent szeretne, de nem tudja, hogy megteheti-e. Megteheti?

Te megteheted, hogy egy jobb, tartalmasabb életre vágysz? Hogy kimondod, hogy többre vagy képes, majd elindulsz egy álom felé, amiről aztán nagyon gyorsan kiderül, hogy valóságos?

Sőt, nem csak, hogy megteheted, hanem meg is kell tenned. Tartozol magadnak azzal, hogy ha úgy érzed, váltanod kell, akkor meg is teszed. Tartozol magadnak azzal, hogy ha egyedül nem tudsz dönteni, akkor segítséget kérsz, de nem adod fel, hanem addig küzdesz, amíg megtalálod az utat ahhoz a jövőhöz, ahol láthatóvá tudsz válni. Ez a legfontosabb dolgok egyike: úgy élni, hogy azt érezd, az életed számít.

Vegyél egy nagy levegőt, és gondold végig, hogy mire lenne szükséged ahhoz, hogy úgy érezd, a helyeden vagy! Felejtsd el egy pillanatra a realitásokat, a kifogásokat, és merj egy hatalmasat álmodni!

Hova repített a képzeleted? Ott a te helyed!

Hogyan jutsz el oda? Ebben fogok neked hamarosan segíteni még akkor is, ha nem tudsz eljönni hozzám. (Részletek itt)

A magabiztos ÉN útja

Nagyon tiszteltem a velem szemben ülő nőt, miközben hallgattam az álmait, aztán az utat, ahogy valóra fogja váltani. Semmi kétségem afelől, hogy meg fogja tenni. Amikor belépett az ajtón, még csak álmai voltak. Amikor kilépett, már kész tervei. Keményen dolgozott, de megcsinálta. Rajtad a sor!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .