mediaciok.hu
Tény

Az apa nyár óta nem látta 3 éves fiát. Miért? Mert az anyja nem engedi. Az anya eltűnt a gyerekkel együtt.

Előítéletek

Az apák nem törődnek gyerekükkel? Az apák új életet kezdenek, az új életbe nem fér bele a régi gyerek? Az apák sem időt, sem energiát nem akarnak belefektetni a gyereknevelésbe? Sem pénzt. Mindig az anyának van igaza? Mindig az anyánál van jobb helyen a gyerek?

Ami gyanús

Gyanús, amikor egy anya elzárja magát és a gyereket az apa elől. Gyanús, mert a bántalmazó apák elől az anyák elzárják magukat és a gyerekeket. De minden esetben erről van szó? Egyáltalán nem.

Egy apa

Van egy apa, aki nyár óta nem látta fiát. Nem tett semmi rosszat, nem bántott senkit, egyetlen hibát követett el: összeveszett az anyával. Semmi komoly, csak kiderült, hogy nem illenek össze. Másnapra az anya összepakolt és eltűnt. Az apa azóta elment már mindenkihez, aki talán segíteni tud. Így került hozzám is, nézzük meg, mit tehetnénk. Nem vagyok ügyvéd, sem hatóság, talán ezért sikerült megtalálnom az anyát. A következő lépés az lesz, hogy egy asztalhoz ültessem őket, hogy beszélni tudjanak.

Egy közvetítő

Nem ülhetek le előítéletekkel teli fejjel egy ilyen beszélgetésre, nem gondolhatom azt, hogy az anyának van igaza, nem gondolhatom azt, hogy biztos oka van annak, hogy fél éve eltűnt, hogy nem hagyja, hogy az apa találkozzon fiával. Van, hogy nincs oka. Van, hogy nem az anyánál van jobb helyen a gyerek. Tiszta fejjel kell a beszélgetést vezetnem, hogy valóban csak a tényekkel dolgozzunk, és a végeredmény a gyerek érdekét szolgálja, és csak az ő érdekét.

A tiszta fejhez úgy vezet az út, hogy szembe tudok nézni a minket körbevevő előítéletekkel. Megtettem, jöhet a következő lépés.

Ismer olyan apát, akinek a válás után csorbultak a jogai? Aki mindent megtenne, hogy együtt lehessen gyerekeivel, de hiába? Aki folyton láthatatlan falakba ütközik? Keressen fel, küzdjünk együtt az előítéletek ellen!

e-mail: info@mediaciok.hu

telefon: 70/504-3989

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .