Változások

Bármilyen időintervallumot is nézünk, azt tapasztaljuk, hogy a változás folyamatos. Ha azt kérdezem tőled, hogy mi változott reggel óta, arra is fogsz tudni válaszolni, mint ahogy arra is, hogy mi változott tavaly óta.

A megoldásfókuszú megközelítés nagyban épít erre a tudásra, kiegészítve azzal, hogy azt is biztosan tudja, hogy bármilyen időintervallumot nézünk is, mindig van valami, ami egy kicsit jobb lett.

Erre lehet a mediáció és a coaching alatt is támaszkodni, azaz amikor leülök (vagy elindulok a sétára) valakivel/valakikkel, akkor azzal a feltevéssel ülök le, hogy tudom, hogy már pusztán az a tény, hogy megbeszéltük a találkozót elindít egy olyan változást, amitől bizonyos dolgok jobbak lettek.

tree_sunset

Meg szoktam kérdezni, hogy mi lett jobb azóta, hogy időpontot kértek? Lehet, hogy furán hangzik, de valóban rengeteg minden lesz jobb attól, hogy valaki eldönti, tesz valamit magáért vagy a kapcsolatáért. Már csupán ez az egyetlen lépés elég ahhoz, hogy elinduljon a változás felé.

Londonban például úgy beszélik meg a találkozókat, hogy azt kérik, akkor is menjen el az illető a beszélgetésre, ha közben megoldódott minden, ha úgy érzi, minden jobb lett. Ezzel tulajdonképpen közlik is az ügyféllel, hogy ők arra számítanak, hogy ez az egyetlen tett, az időpont egyeztetése elég ahhoz, hogy javuljanak a dolgok.

Ki az, aki időpontot kér? Ki az, aki meghozza a döntést, hogy elmegy egy megoldásfókuszú beszélgetésre? Aki komolyan gondolja  azt, hogy változtatni szeretne. Akiben már megérett az elhatározás, aki felismerte, hogy az eddigiek nem mehetnek így tovább, hogy valami nem jó ebben a formában. Bármi lehet ez: munkahely, párkapcsolat, gyereknevelés, bármi.

Szeretnék egy lehetőséget adni azoknak, akik komolyan gondolják a változásokat. Szeretném megajándékozni azokat, akik figyelnek rám, olvassák az írásaimat, akik úgy érzik, hogy megbíznak bennem, akiknek adni tudok. 

Az első 10 jelentkező, aki már gondolkodik rajta egy ideje, hogy vajon megrendelje-e a Kamasznavigátor Kézikönyveket, de eddig még nem tette meg, most megkapja az Online Kommunikációs Tréninget is, plusz kap egy megoldásfókuszú beszélgetést (coachingot) összesen 9.900 forintért (áfamentes)!

Komolyan gondolod a változásokat? Akkor ez neked szól!

Rendeld meg a Kamasznavigátor Kézikönyvet, és megkapod az Online Kommunikációs Tréninget + 60 perc megoldásfókuszú beszélgetést, ami garantáltan tartós változást hoz majd az életedben!

A Kamasznavigátor Kézikönyvről itt találsz több információt:

KAMASZNAVIGÁTOR KÉZIKÖNYV

LEAVE A COMMENT

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..