Bármilyen időintervallumot is nézünk, azt tapasztaljuk, hogy a változás folyamatos. Ha azt kérdezem tőled, hogy mi változott reggel óta, arra is fogsz tudni válaszolni, mint ahogy arra is, hogy mi változott tavaly óta.

A megoldásfókuszú megközelítés nagyban épít erre a tudásra, kiegészítve azzal, hogy azt is biztosan tudja, hogy bármilyen időintervallumot nézünk is, mindig van valami, ami egy kicsit jobb lett.

Változás megfigyelése

Erre lehet a mediáció és a coaching alatt is támaszkodni, azaz amikor leülök (vagy elindulok a sétára) valakivel/valakikkel, akkor azzal a feltevéssel ülök le, hogy tudom, hogy már pusztán az a tény, hogy megbeszéltük a találkozót elindít egy olyan változást, amitől bizonyos dolgok jobbak lettek.

változás

Meg szoktam kérdezni, hogy mi lett jobb azóta, hogy időpontot kértek? Lehet, hogy furán hangzik, de valóban rengeteg minden lesz jobb attól, hogy valaki eldönti, tesz valamit magáért vagy a kapcsolatáért. Már csupán ez az egyetlen lépés elég ahhoz, hogy elinduljon a változás felé.

Londonban például úgy beszélik meg a találkozókat, hogy azt kérik, akkor is menjen el az illető a beszélgetésre, ha közben megoldódott minden, ha úgy érzi, minden jobb lett. Ezzel tulajdonképpen közlik is az ügyféllel, hogy ők arra számítanak, hogy ez az egyetlen tett, az időpont egyeztetése elég ahhoz, hogy javuljanak a dolgok.

Ki az, aki időpontot kér? Ki az, aki meghozza a döntést, hogy elmegy egy megoldásfókuszú beszélgetésre? Aki komolyan gondolja  azt, hogy változtatni szeretne. Akiben már megérett az elhatározás, aki felismerte, hogy az eddigiek nem mehetnek így tovább, hogy valami nem jó ebben a formában. Bármi lehet ez: munkahely, párkapcsolat, gyereknevelés, bármi.

Szeretnék egy lehetőséget adni azoknak, akik komolyan gondolják a változásokat. Szeretném megajándékozni azokat, akik figyelnek rám, olvassák az írásaimat, akik úgy érzik, hogy megbíznak bennem, akiknek adni tudok. 

Komolyan gondolod a változásokat? Akkor ez neked szól!

Online megoldásfókuszú beszélgetés, ahol biztosan tetten érhetsz minden apró (és kevésbé apró) változást, most 9.000 forint áfamentesen. Nem kell mást tenned, csak időpontot kérned itt: KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .