Mindig, ha egy kereszteződés előtt állsz, válaszd a szebbik utat! Persze nem mindig egyértelmű, hogy melyik a szebb, főleg, ha nem valóságos utakról van szó, hanem egy elméleti döntésről.

mediátor

Nehéz döntés, főleg, ha nem látszik egyértelműen, hogy melyik út milyen és az sem, hogy hova vezet. Amikor eldöntöttem, hogy a gyermekvédelem területén szeretnék dolgozni, jó döntést hoztam, ez azonnal kiderült, amint elkezdtem a munkát.

14 gimnáziumban voltam gyermekvédelmi szakember, csak kamaszokkal dolgoztam, és hamar rájöttem, hogy ez az, ami számomra a legjobb választás volt. A legtöbb csoporttársam az egyetemen csak azt tudta elképzelni, hogy kicsikkel foglalkozzon. Óvodások, általános iskolások, minél kisebb a gyerek, annál jobb, mondták.

Nekem az nem való, ezt már tudtam azelőtt, hogy elkezdtem volna a munkát. Miután lediplomáztam, több helyre is jelentkeztem, általános iskolákba is, hiszen az volt a célom, hogy minél előbb dolgozni kezdjek. Szerencsére már az első megbízásom gimnáziumba szólt. Ez volt az, ami igazán jól ment nekem, amit a legjobban szerettem, ami az én terepem volt.

Honnan lehet tudni, hogy valaki a helyes, és egyben a szebbik úton jár? Nézz magadba, vizsgáld meg, hogy hogyan indulsz reggelente a munkába? Jó érzés, vagy inkább nyomasztó? Amióta gyermekvédő vagyok, úgy érzem, én vagyok a világ legszerencsésebb embere.

A gimnáziumok után (megszüntették az ottani státuszokat) gyermekjóléti szolgálatnál dolgoztam, szintén elsősorban kamaszokkal, hiszen ez az én igazi szakterületem. Aztán jött egy újabb útkereszteződés: családgondozó vagy mediátor? Melyik a jó irány? Melyik a szebbik út? A választ ismered, hiszen a szakmai honlapomon jársz éppen. A magam lábára álltam, hogy teljes mértékben azt csinálhassam, amihez értek, és amiben jó vagyok.

Ami még segít eldönteni, hogy azt csinálod-e, ami igazán neked való, az egy nagyon egyszerű kérdés:

Akkor is ezt a munkát végeznéd, ha megnyernéd a lottót? Vagy másképp megfogalmazva: ingyen is tovább csinálnád?

Ha a válaszod nem, akkor keress tovább, soha nem késő! Ha a válaszod igen, akkor gratulálok! Megtaláltad a saját szebbik utad, épp azon jársz. Ugye milyen jó érzés?

Szeretnél érdekes esetleírásokat olvasni? Szeretnéd jobban megismerni a gyermekvédelmi és a mediátori munkát? Szeretnél lehetőséget kapni egy ingyenes személyes konzultációra? Nincs más dolgod, iratkozz fel a hírlevelemre:

[wysija_form id=”1″]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .