Írta valaki egy hozzászólásban az egyik Facebook-poszt alá. A kamaszkor egy rettenet. Már évek óta foglalkozom tinédzserekkel, nagyon sokféle élethelyzetben, problémával jöttek már hozzám, és én mindig izgalmasnak találtam a velük való munkát. Mediátorként is kiemelten foglalkozom olyan családokkal, ahol kamasz gyermek van.

2014-11-Life-of-Pix-free-stock-photos-skater-city-young-man-leeroy

Végeztem egy kis kutatást a kamaszkorral kapcsolatban. Azok, akik rajta vannak a hírlevél listán, kaptak tőlem egy kérdőívet, amit nagyon sokan kitöltöttek.  Az egyik kérdés így szól:

Mi jut eszedbe erről a szóról: kamaszkor?

A válaszok: lázadás, félfelnőtt, hisztéria, kibontakozás, önállóság, buli, barátság, változás, fejlődés, rendetlenség, megértés, pattanások, szemtelenség, határok feszegetése, kíváncsiság, ellenkezés, feleselés, flegmaság, lustaság, szétszórtság, figyelmetlenség, megfelelni akarás, értetlenség, útkeresés, érzelmi káosz, arrogancia, mindent tudás, okoskodás, zavartság, szerelem, dac, elutasítás, harc, bonyodalom…

És ez mind együtt igaz, ugye? Lehet valahogy segíteni, hogy az élet egy kamasszal ne folyamatos küzdelem legyen? Van rá mód, hogy tegyünk valamit, hogy a szülők és gyerekeik újra megismerhessék egymást? A válaszom egy határozott igen.

A kérdőív kitöltői elárulták azt is, hogy milyen területeken lenne szükségük segítségre.

A válaszok: tanulásmódszertan, kommunikáció, motiváció, pályaorientáció, pszichés problémák, újraismerkedés, kortárs kapcsolatok, céltudatosság, kitartás, serdülőkori tünetek, önbizalom, testvéri kapcsolatok, barátság, pozitív életszemlélet.

A feladat adott. Van ötleted, hogy hogyan lehetne megoldani? 

Szeretnél te is benne lenni a hírlevelet kapók táborában? Megéri, hiszen a kérdőív kitöltői között 20 fő egy ingyen konzultációt kap ajándékba. És még sok más értékes dolgot is. Itt iratkozz fel:

[wysija_form id=”1″]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .