mediaciok.hu

Az elmúlt 3 napban hihetetlenül sokan hallgatták meg a mediaciok.hu oldalán ezt a dalt, Márti dalát.

Elgondolkodtam, hogy mi lehet emögött? Milyen kérdésre, igényre ad ez a dal választ, amiért emberek újra és hallani akarják? Persze, hogy én is.

Nézzük a szövegét: 

Dalszöveg

Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni
Majd az unokáknak, mikor körbeállnak
Mikor körbeállnak, az ágyadon ugrálnak
Hogy legyen mit mesélni, kezdjetek el élni!

Kezdjetek szeretni, hogy legyen min nevetni,
Hogy milyen bolond voltam, hogy neked udvaroltam
Neked udvaroltam, az öledbe borultam
Többé el sem tudtam menni, kezdjetek szeretni!

Kezdjetek szeretni, hogy legyen min nevetni,
Hogy milyen bolond voltam, hogy neked udvaroltam
Neked udvaroltam, az öledbe borultam
Többé el sem tudtam menni, kezdjetek szeretni!

Kezdjetek nevetni, csak semmi melodráma
Senki bele nem halt még komédiába
Ripacsok, színészek, az élet a tiétek
Minek ölre menni, kezdjetek szeretni!

próza:
jó néha sötétben a holdat nézni,
hosszan egy távoli csillagot igézni.
jó néha fázni, semmin elmélázni,
tavaszi esőben olykor bőrig ázni,
tele szájjal enni, hangosan szeretni.
jó néha magamat csak úgy elnevetni,
sírni ha fáj, remegni ha félek,
olyan jó néha érezni, hogy élek.

Kezdjetek el élni, hogy ne kelljen félni
Az utolsó órában, mikor már mindent megbántam
Ezerszer megbántam, oly sokáig vártam
Hogy elmúlt az élet…
…kezdjetek el élni!

Mi ennek a sikernek az oka? A karácsony? Részben biztos, de úgy érzem, ez több egy szeretetről szóló dalnál. Két gyönyörű hang szólal meg, tökéletesen kiegészítve és segítve egymást.  Tisztán és érthetően énekelve, mégis egyszerűen, minden pózolástól mentesen.

Kezdjetek el élni!
Már élünk, mégis el kell kezdenünk. Hogy? És miért? Azért, hogy jó pár év múlva legyen mit mesélni. Aki él, azzal történnek dolgok, események, az találkozik emberekkel, szeret, csalódik, megy tovább, hiszen „milyen bolond voltam, hogy neked udvaroltam”.  Ahhoz, hogy mindezt átéld, élned kell, fel kell állnod a fotelból, kanapéról, ki kell lépned, meg kell mutatnod magad, hogy ez vagy te, itt vagy, ilyen vagy.
Kezdjetek szeretni!
Aki járt életében valamikor hittanra, az nagy eséllyel hallotta már, hogy a keresztényeknek a szeretet nem (csak) egy érzelem, hanem egy elhatározás, szándék, az az elv, ami alapján cselekszenek, ami a tetteiket vezérli. Egy döntés. Szeretni fogok, szeretni fogom azt az embert, akivel találkozom, bármi történjék is. Azaz nem bántom, jót akarok neki, figyelek rá.
Kezdj el szeretni, hogy megtaláld azt, akit többet el sem tudsz hagyni. A szeretet is egy cselekvés, passzívan nem lehet senkit szeretni. Ráadásul aki szeret, az sokat nevet „hogy legyen min nevetni…”.
Kezdj el élni, hogy az utolsó órán ne legyen semmi, amit bánnod kellene, főleg az ne, hogy túl sokáig vártál. Az utolsó órádban ez ellen már nem tehetsz semmit. De addig igen. Mindez döntést és elszántságot kíván. És cselekvést. Véletlenül nem lehet elkezdeni élni. Úgy nem megy, hogy ülünk otthon kellemesen ellazulva, bambulunk valamire, aztán hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy jé, élek, érzek, elindultam, döntöttem.
Azért zseniális ez a dal, mert inspirál és motivál is, azt sugallja, hogy tedd meg, még nem késő, hidd el, megéri! Ez az, amire nagyon sok embernek szüksége van. Hogy valaki azt mondja neki, hogy ne fogadd el a semleges létet, ne legyen az elég, hogy most épp „egész jól elvagy”. Ne arra koncentrálj, ami most nehéz „csak semmi melodráma”, hanem arra, amilyen lehetne. Nagyon jó is lehet. Olyat még nem hallottam, hogy valaki azt megbánta volna, hogy kilépett a komfortzónájából, és elindult valamilyen irányba. Hogy változtatott addigi életén, amivel egyébként nagyon nem volt megelégedve.
Szeretne Ön is saját döntést hozni? Szeretne változtatni? Szeretne kilépni a komfortzónájából? Nem tudja, mi legyen az első lépés?Szívesen segítek, hívjon bizalommal! Keressen fel itt, vagy írjon e-mailt az info@mediaciok.hu címre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .