A kommunikáció egy fontos részéről csak ritkán beszélünk, ez pedig az, hogy a találkozás után is emlékezzünk arra, amit a másik mondott. Ha megkérdezel valakit, hogy hogy van, mi történt vele mostanában, és ő elmeséli, az egy ajándék, vigyázz rá.

Egy kapcsolat akkor marad életben, ha a következő találkozáskor onnan tudjátok folytatni, ahol legutóbb abbahagytátok. Ha emlékszel mindarra, amit elmesélt neked. Vagy legalább a lényegére.

kommunikáció

Az információk sokkal könnyebben rögzülnek, ha olyan ember mondja őket, aki érzelmileg megérint. Ha valakivel szimpatizálsz, és elmeséli, hogy hol dolgozik, hogy hívják a gyerekeit, akkor könnyebb megjegyezni, mintha semmilyen szimpátiát nem tapasztalsz.

Ha a beszélgetés után semmire nem emlékszel az elmondottakból, akkor nem lesz mentség az, hogy „Jajj, nagyon rossz a memóriám, mindent elfelejtek!”, mert a másikban az úgy csapódik majd le, hogy nem találtad őt szimpatikusnak. Bármivel mentegetőzöl is.

Az egyik legtöbb, amit egy másik embernek adhatunk az az, ha figyelünk rá. Hogy amikor beszél, akkor meghallgatjuk.

Vannak trükkök, amik segíthetnek megjegyezni az elmondottakat:

1. Ha a másik elmond valamit, akkor mondd vissza az infókat. Például azt mondja, hogy tanár egy iskolában, akkor jelezd vissza, hogy figyelsz rá: nagyon jó, hogy gyereket tanítasz, érdekes hivatás!

2. Kérdezz rá a részletekre. Két gyereked van? Hogy hívják őket? Mennyi idősek?

3. Ossz meg vele te is valami személyeset! Ha az általa elmondottakat össze tudod kapcsolni a saját élményeiddel, sokkal könnyebben fogsz emlékezni rájuk.

Soha nem tudhatod előre, hogy a találkozások hova vezetnek majd, de az biztos, hogy érdemes figyelni az emberekre. Én nagyon szeretek beszélgetni, nagyon szeretek kizárni mindent, és csak a másikra figyelni. Annyira különbözőek vagyunk, annyi különféle élményben van részünk! Az egyik legizgalmasabb dolog meglátni, hogy a másik hogyan látja a világot. Ne hagyd ki te sem ezt az élményt!

És ha még többet szeretnél tudni a kommunikációd fejlesztéséről, akkor ajánlok neked egy 4 hetes kommunikációs tréninget. Érdekel? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és hamarosan megkapod az információkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .