lonley_bench_hires

Mondják sokan, hogy nincs szükségük szakemberre, megbeszélik a gondjaikat egy ismerősükkel, barátjukkal. Miért nem jó stratégia ez?

1. A barát elfogult, ráadásul érzelmileg érintett a problémában.

2. Túl empatikus velünk kapcsolatban. Nem lehet valakit egyszerre érzelmileg nyugtatni, és pártatlanul szemlélni a helyzetét.

3. A barát nem tudja saját magát kivonni a helyzetből, elmondja, hogy vele is történt hasonló, sőt az ismerőse egy ilyen helyzetet úgy oldott meg, hogy…

4. A barát többnyire ismeri a másik felet is, ez nagyban befolyásolhatja a véleményét (ugye, én mindig mondtam, hogy megbízhatatlan, már rég ott kellett volna hagynod! vagy épp: azért őt is meg lehet érteni, neki sem egyszerű…).

5. Ha a barát nem szakember a témában, akkor nem ismeri a lehetőségeket, nem tudja, hogy milyen lépésnek mik a következményei, mi milyen hatással van a gyerekekre.

Miben segít egy barát? Szeret, támogat, elfogad, meghallgat, felvidít, mellettünk van. Ezek mind nagyon fontos dolgok. Amennyiben viszont az a kérdés, hogy merre menjen tovább, mi a legjobb a gyerekeknek, milyen útra lépjen, forduljon szakemberhez!

Egy gondolat a(z) 5 ok, amiért ne (csak) egy ismerőssel beszéljük meg”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .