Családjogi törvény

2014. március 15. után lépett életbe az a jogszabályi változás, mely alapján a szülők a válást követően dönthetnek úgy is, hogy a szülői felügyelet közös marad. Ebben az esetben a bíróság kötelezheti a feleket mediációs ülésen való részvételre, különösen, ha kiskorú gyermek is érintett.

mediaciok.hu

Minden párnak más megoldás a jó, a mediációs ülésen saját maguk dönthetnek a lényeges és kevésbé lényeges kérdésekről is. Senki nem szól bele, nincsenek „egyen-megoldások”, minden megállapodás egyénre szabott, különböző.

Amennyiben sikerül minden lényeges pontban megegyezniük, a bírósági tárgyalás csak egy formaság lesz, a bíró arra kéri a válni szándékozó feleket, hogy szóban is erősítsék meg a mediációs megállapodásban foglaltakat, majd kimondja a válást.

Nem tesz fel vájkáló kérdéseket, nem szól bele a láthatás kérdésébe, nem számolgatja, hogy jogos-e a megállapított tartásdíj. Elfogadja a felek döntését. Ezzel szemben a tényfeltáró pereskedés nagyon hosszú és sok esetben megalázó procedúra. A mediációs megállapodásnak nincs vesztese, mert csak az kerülhet bele, ami mindkét fél számára elfogadható. A pereskedés valakinek veszteséget jelent, de legfőképp persze a gyerekeknek.

Ha szeretné elkerülni a pereskedést, a válást a saját igényei szerint kívánja lebonyolítani, keressen fel még ma a 70/504-3989-es számon, vagy vegye fel a kapcsolatot írásban, kattintson IDE!

A mediációs árakról itt tájékozódhat: Mediáció árak.

A mediációs üléseket Budapesten, a VII. kerületben tartjuk, de igény szerint vidékre is elmegyünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .