A Kamasznavigátor Kézikönyv első része, amely 2015 tavaszán jelent meg, a határok felállításáról, a következetességről, a szabályokról, a motivációról és a tanulásról szól. Nagyon sokan kérdezték, hogy mikor lesz folyatása, és most örömmel mondhatom, hogy végre elkészült a második rész!

A Kamaszmentőben nagyobb hangsúlyt fektetünk a pszichológiára, a tabu témákra, mindenre, amiről nekünk is nehéz beszélnünk, hát még egy kamasznak.

Nagyon fontos, hogy leomoljanak a falak az érzékeny témák körül. Tudom, hogy nehéz szembenézni bizonyos kérdésekkel, még nehezebb beszélni róluk, de ez nem mentség arra a mély hallgatásra, ami ezeket a témákat körülveszi.

cropped-11036263_862434470464524_2880929598802196831_o-1.jpg

Amivel a Kamaszmentőben találkozhatsz:

  1. Siker és kudarc az iskolában, otthon, az életben. Miért gátolja a gyerek fejlődését, ha sokszor hallja, hogy milyen okos? Hogyan jelezzük vissza a pozitív dolgokat úgy, hogy az építő és ne gátló legyen a további eredmények elérésében? Miért fontos, hogy az erőfeszítéséért kapjon elismerést? Hogyan dolgozzuk fel a kudarcokat?
  2. Telefon, számítógép és szemtelenkedés. Minden, ami a kamaszokat ma jellemzi. Miért szemtelenek, és hogyan reagáljon a szülő? Mi van a tiszteleten beszéd és magatartás hátterében? Hogyan érje el a szülő, hogy a gyereke részt vegyen a család életében? Esetleírás – az apa, aki már nem bírta hallgatni, ahogy a lánya velük beszélt.
  3. Megoldásfókuszú szemlélet és megközelítés az iskolában. Hogyan működik a megfigyelésen alapuló pozitív visszajelzés? Mit nyerhetünk azzal, ha alkalmazzuk? Hogyan változik meg a tanulók hozzáállása, motivációja az iskolában és otthon?
  4. Megoldásfókuszú szemlélet és megközelítés otthon. Gyakorlati lépések, megvalósítható módszer, amely gyorsan pozitív eredményt hoz. Konfliktusos helyzetek elemzése a megoldásfókuszú szemlélet segítségével. Esetleírás, gyakorlati példák.
  5. Belső motiváció – kicsit túlértékelve. Hogyan kezeljük a teljesen motiválatlan és cél nélkül tengődő kamasz gyereket? A szülői szemléletváltás gyakorlata, esetleírással, konkrét lépések megfogalmazásával.
  6. Párkapcsolati kérdések kamaszkorban. Elvileg sokat tudnak a tinédzserek, gyakorlatilag alig valamit. Mitől jó egy kapcsolat? Mit jelent a tisztelet, a hűség, az elköteleződés, a helyes kommunikáció, a másik elfogadása? Hogyan lépjünk ki egy rossz kapcsolatból, milyen jelei vannak, ha nem működik? Hogyan beszéljünk a szexualitásról? Esetleírás – egy 15 éves szűz, aki bárkivel lefekszik.
  7. Evészavar és kezelése kamaszkorban. Okok, tények, és gyakorlati lépések. Mit mondj, és mit ne mondj a gyerekednek, ha gondjai vannak a táplálkozással? Esetleírás – egy 16 éves lány, aki három napig nem evett.
  8. Falcolás, önsebzés kamaszkorban. Divat, rossz szokás, vagy ennél sokkal komolyabb problémát jelent? Miért csinálják? Mit csináljon a szülő, ha kiderül, hogy a gyereke falcol? Mit mondjon, és mit ne mondjon neki? Esetleírás – egy 15 éves kamasz, aki kérte a szüleit, hogy segítsenek neki.
  9. Fiatalkori öngyilkosság. Az egyik legnagyobb tabu a kamaszokkal kapcsolatban. Kit érint? Ki van veszélyben? Tényleg meg akarnak halni, vagy csak figyelemre vágynak? Hogyan segíthetünk? Hogyan segíthet az iskola, az osztályközösség? Aki beszél róla az nem teszi meg? És aki kiírja Facebookra? 2 esetleírás a saját praxisomból.
  10. Mit tehet egy szakember? Hogyan dolgozom? Miben segít egy személyes konzultáció? Mikor javasolt a négyszemközti találkozás, és mikor jöjjön az egész család? Esetleírások, példák, történetek.
A Kamaszmentő Kézikönyv az alábbi csomagokban rendelhető meg:

1. Kamaszmentő Kézikönyv

Azoknak, akik már megrendelték, és ismerik a Kamasznavigátor Kézikönyvet és Munkafüzetet kedvezményes, 2.900 forintos áron (áfamentes) elérhető a második rész.

2. Kamaszmentő Kézikönyv + 60 perc személyes konzultáció

Azok, akik szeretnének személyes konzultáción beszélni arról, hogy hogyan tudják otthon, az ő családjukban, az ő gyermekükkel megvalósítani a könyvekben olvasottakat, és tartós javulást elérni a kapcsolatukban, azok  a Kamaszmentő Kézikönyvet kiegészítve egy 60 perces személyes konzultációval összesen 12.900 forintért (áfamentes) rendelhetik meg.

Döntöttél? Válassz csomagot, kattints a Megrendelem gombra, majd figyeld az e-mail fiókodat, mert érkezni fog egy megerősítést kérő levél.

[wysija_form id=”16″]